Keitä me olemme

Mikä Vegaanihaaste on?

Vegaanihaaste on kampanja, jonka tavoitteena on tehdä kasvissyönnin kokeilemisesta mahdollisimman helppoa. Kampanjassa keskitytään herkulliseen ruokaan ja resepteihin. Vegaanihaaste järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014, ja siihen on vuosien aikana osallistunut yli 30 000 henkilöä.

Mitä Vegaanihaasteeseen osallistuminen tarkoittaa?

Kun ilmoittautuu mukaan Vegaanihaasteeseen, saa kuukauden ajan päivittäin uutiskirjeen sähköpostiin. Uutiskirje sisältää reseptejä sekä käytännöllistä tietoa kasvissyönnistä. Osallistuja saa niin halutessaan myös henkilökohtaisen tuutorin, joka vastaa kysymyksiin ja tukee tarvittaessa.

Miten Vegaanihaaste vaikuttaa?

Vegaanihaaste on hyvä tapa kokeilla uusia reseptejä sekä raaka-aineita ja saada inspiraatiota. Palautekyselyymme vastanneista henkilöistä lähes 80 % ilmoittaa jatkavansa haastekuukauden jälkeen vegaanina tai lähes vegaanina. Lähes 20 % vastanneista ilmoittaa vähentävänsä eläinperäisen ruoan osuutta ruokavaliossaan myös haastekuukauden jälkeen.

Onko osallistuminen ilmaista?

Vegaanihaasteeseen osallistuminen on ilmaista eikä se sido mihinkään.

Mitkä ovat Vegaanihaasteen arvot?

Vegaanihaaste jakaa vain tieteellisesti pätevää tietoa ravitsemuksesta, terveydestä, ympäristöstä ja eläimistä. Vegaanihaasteen tiimissä toimii laillistettu ravitsemusterapeutti.

Vegaanihaaste on kehopositiivinen kampanja. Haluamme edistää maailmaa, jossa kaikenlaiset kehot ovat hyväksyttäviä ja jossa jokainen tuntee olonsa hyväksi omassa kehossaan.

Vaikka kasvissyönti on nykyisin helpompaa kuin koskaan, ymmärrämme, että se ei ole kaikille helppoa tai mahdollista. Vegaanihaasteeseen voikin osallistua esimerkiksi vain vähentämällä eläinperäisen ruoan kulutusta. Uutiskirjeemme ja tuutorimme auttavat löytämään ratkaisuja ongelmatilanteisiin, mikäli osallistuja toivoo niihin apua.

Vegaanihaaste on syrjintävapaa kampanja. Ikään, seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin tai sukupuoleen liittyvä syrjintä ei ole sallittua Vegaanihaasteen sosiaalisessa mediassa tai tapahtumissa. Rohkaisemme myös vähemmistöjä osallistumaan Vegaanihaasteeseen.

Kuka järjestää Vegaanihaasteen?

Vegaanihaaste on Oikeutta eläimille -yhdistyksen toteuttama kampanja. Oikeutta eläimille on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii lahjoitusvaroin. Suurin osa yhdistyksen toimijoista on vapaaehtoisia, mutta mukana on myös palkattuja työntekijöitä. Jos haluat tukea Oikeutta eläimille -yhdistyksen toimintaa, löydät lisätietoa täältä.

Tekeekö Vegaanihaaste kaupallista yhteistyötä?

Tammikuussa 2018 Vegaanihaasteella oli kaupallisia yhteistyökumppaneita. Yritykset tarjosivat uutiskirjeisiin, Vegaanihaasteen sosiaaliseen mediaan ja tapahtumiin esimerkiksi reseptejä, tuotteita ja kilpailuja. Kaikki kaupallinen yhteistyö merkitään aina selkeästi uutiskirjeisiin ja sosiaalisen median julkaisuihin.