Mitä laittaisin leivän päälle?

Tomaatin, salaatin, kurkun ja muiden kasvisten lisäksi vegaani voi laittaa leivän päälle erilaisia vegaanisia juustoja, levitteitä, leikkeleitä, makkaroita ja tahnoja. Alle on koottu esimerkkejä hyviksi todetuista leivänpäällisistä.

Juustot ja tuorejuustot 

  • Suomessa valmistettu kookospohjainen Porlammin Vege Plus sisältää monista muista vegejuustoista poiketen myös kalsiumia ja D-vitamiinia.

  • Violifen kookospohjaisista juustoista suosituimpia ovat Smoked ja For Pizza. Sarjassa on myös monia muita makuvaihtoehtoja. Tuotteita on saatavilla niin palana kuin siivuinakin. Sarjaan kuuluu myös tuorejuustoja.

  • Sheese Greek Style on hieman fetaa muistuttava soijapohjainen vegejuusto. Sheese-tuotesarjassa on myös monia muita makuja. Osa tuotteista on soijapohjaisia ja osa kokonaan soijattomia. Sarjassa on myös soijapohjaisia tuorejuustoja, kuten sweet chili ja ruohosipuli.

  • Oatlyn påMackan on kaurapohjainen hyvänmakuinen tuorejuusto. Se sopii levitteeksi leivälle sekä monenlaiseen leivontaan. Maustamattoman lisäksi sarjassa on kaksi muuta makua: valkosipuli-kurkku sekä tomaatti-basilika.

  • Myös Yosa-tuotesarjassa on kaurapohjaisia tuorejuustoja. Maustamattoman lisäksi sarjassa on tomaatti-basilika sekä mustapippuri.

  • Tofutin soijatuorejuustoja saa maustamattomana sekä valkosipulin ja yrtin makuisena. Tofutti soveltuu myös leivontaan, kuten juustokakkuihin ja kuorrutteisiin.

Tofut ja leikkeleet 

Levitteet ja tahnat

Voit tehdä levitteesi tai leivänpäällisesi myös itse